Skjut- och vikdörrar

Inomhus blir utomhus

Skjut- och vikdörrar skapar ett ljust och flexibelt hem med stora glasytor. Vi skräddarsyr dem efter dina önskemål för att de ska passa dina behov och husets utformning.

Vi jobbar även ihop med SAPA och deras system, läs mer om dessa system i deras broschyr.

Skjutdörrar och skjutfönster

Skjutdörrar är den perfekta lösningen för dig som enkelt och smidigt vill kunna öppna upp ett rum. De glider nästintill ljudlöst åt sidan på rostfria skenor och kan ge en öppning på upp till två tredjedelar av fönsterbredden.

Skjutdörrar kan även användas inomhus för att skapa avgränsade ytor utan att stänga ute ljus. På så sätt vinner du utrymme och kan utnyttja ditt boende maximalt. Schücos skjutdörrar ger dig en underhållsfri, platsbesparande lösning, både inomhus och utomhus.

Lyftskjutdörrar

Riktigt stora fönsterdörrar kan bli tunga att dra. Då är en lyftskjutdörr ett bra alternativ. Du lyfter upp skjutdörren med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enklare att dra. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner den igen. I nedfällt läge går dörren inte att dra vilket gör den barnvänlig då klämrisken minimeras. Du kan kombinera upp till tre dörrblad bredvid varandra och du väljer om de ska öppnas från sidan eller från mitten. Lyftskjutdörrar är populära att använda för stora glasytor i exempelvis vinterträdgårdar.

PASK - parallellt uppställbar terrasskjutdörr

PASK är en kombination av skjutdörr och ett vädringsfönster. Vill du öppna upp helt så skjuter du dörren åt sidan, vill du vädra så fäller du dörren inåt. Konstruktionen sitter på insidan och sticker ut minimalt i öppet läge. Detta ger din skjutdörr högsta täthet i stängt läge.

Vikdörrar

Vill du kunna öppna upp i stort sett hela glasväggar är vikdörrar en smidig lösning. Med värmeisolerade vikdörrar kan du öppna upp fasaden till 90°. De olika partierna löper näst intill ljudlöst på hjul nedtill och viks enkelt ihop till smala paket på ena sidan. Du väljer själv om du vill vika dem utåt eller inåt, till höger eller vänster.

Skjutdörrar med e-slide

För att underlätta ditt användande av skjutdörrarna har vi utvecklat e-slidetekniken. Med den kan skjutdörrar upp till 3 x 3 meter och 250 kg öppnas helt automatiskt med en knappsats istället för handtag. E-slide är enkelt och smidigt att använda med dolda motorer i dörrens profiler. E-slide finns i helautomatiskt eller halvautomatiskt utförande. För att du inte ska klämma fingrarna finns en inbyggd klämskyddande funktion.

Partners: